1-jarig kind door verstikking overleden
24 Sep, 17:38
foto


Sion Tamka (1 jaar) is op donderdag vermoedelijk bij aankomst op de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo door verstikking komen te overlijden. De politie kreeg een melding binnen dat het kind bewusteloos werd aangetroffen in een voertuig.

De wetsdienaren koersten naar het adres, maar werden onderweg door de familieleden gestopt die het kindje intussen per eigen gelegenheid afvoerden naar de SEH. Onder politie begeleiding werd de SEH aangedaan. De dienstdoende artsen verleenden de eerste hulp, maar dat leverde niet het gewenste resultaat op, meldt de politie Public Relations.

Onderzoek wees uit dat de grootmoeder samen met haar kleinkinderen thuis was. Twee hunner waren binnenshuis, terwijl de drie anderen waaronder Sion buiten speelden. Op een gegeven moment gingen twee van de kinderen naar binnen. Toen de grootmoeder opmerkte dat Sion er niet bij was, ging zij samen met de andere kinderen op zoek naar hem. In een voertuig dat hermetisch afgesloten was, troffen zij het kind roerloos aan.

Het vermoeden bestaat dat Sion op een onbewaakt moment in het voertuig ging en het portier niet meer kon openen. Het ontzielde lichaam van Sion is inmiddels in opdracht van het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.
Advertenties

Tuesday 19 October
Monday 18 October
Sunday 17 October