Politiebond verschuift ultimatum naar 30 september
24 Sep, 15:17
foto
Revelino Eijk, secretaris van de SPB. (Foto: René Gompers)


De algemene ledenvergadering van de Surinaamse Politiebond (SPB) heeft vanmiddag besloten de regering meer ruimte te geven. Het ultimatum dat vandaag verlopen is, is verlengd tot donderdag 30 september. Dit heeft ermee te maken dat de president verlaat naar Suriname terugkomt uit New York.

Secretaris Revelino Eijk zegt dat de leden bij hun standpunt blijven dat de benoeming van Shivanand Ramlall tot commissaris van politie teruggedraaid moet worden. De SPB vindt dat de wettelijke procedure niet is gevolgd.

Waarnemend president Ronnie Brunswijk heeft aan het bestuur van de SPB te kennen gegeven dat hij gevraagd had in de regeringsvergadering om de bevordering aan te houden. Hij was verrast toen hij de missive zag.

De bevordering heeft plaatsgevonden op basis van een voorstel van minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie. Zijn collega Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken heeft het document geparafeerd omdat administratief hij verantwoordelijk is voor het Directoraat Nationale Veiligheid. Ramlall is benoemd tot directeur Nationale Veiligheid.

Advertenties

Tuesday 19 October
Monday 18 October
Sunday 17 October