Nickerie schoon vóór World Clean Up Day
17 Sep, 17:49
foto
Deze week was dit het straatbeeld in Nickerie. Eenieder met harken en schoffels voor de schoonmaakt van hun omgeving.


Politie, militairen en brandweer hebben vandaag samen met andere burgers gewapend met harken, schoffels, bezems en snoeischaren Nieuw Nickerie een schoonmaakbeurt. Politieagenten hebben hun werkomgeving en het politiegebouw een behoorlijke beurt gegeven. Militairen hebben niet alleen voor de kazerne schoongemaakt, maar ook elders geholpen zwerfvuil op te ruimen. Nog voor de World Clean Up Day is Nickerie ontdaan van zwerfvuil.

De samenleving is samen met het districtscommissariaat de hele week bezig geweest de diverse ressorten schoon te krijgen. De samenwerking is gewoon fantastisch geweest, zegt districtssecretaris Joyce Toelsie, hoofd van de afdeling Milieu Gezondheidsdienst aan Starnieuws. "Alles wat we nodig hadden om de job te klaren, van vuilniszakken tot handschoenen, zijn van het bedrijfsleven en de samenleving gekomen." Ze is eenieder dankbaar voor elke respons die er is gegeven.

Er is met inachtneming van de Covid-19-protocollen gewerkt. In kleine groepjes met mond- en neuskapjes op. Op allerlei manieren heeft de Nickeriaanse bevolking ertoe bijgedragen dat het schoonmaakproject aan de vooravond van World Clean Up Day morgen succesvol is verlopen. Nickerie doet al sinds 2017 mee aan deze wereldwijde actie. Het is het enige district dat een week lang een schoonmaakbeurt heeft gehouden voor de World Clean Up Day. Andere districten maken hun omgeving morgen schoon. Er is vanuit verschillende milieuorganisaties een oproep gedaan om mee te helpen de omgeving te ontdoen van zwerfvuil.

In elk geval heeft Nickerie het volgens districtssecretaris Toelsie het "veel, veel beter" gedaan dan de voorgaande jaren. "De moeilijke tijd waar we doorheen gaan, heeft getoond geen belemmering te zijn om samen te werken en onze omgeving schoon te maken. Daar is vooral veel bewustzijn en bereidheid voor nodig." In een week tijd zijn honderden zakken vuil opgeruimd. Stichting Sari heeft een gedeelde van Zeedijk aangepakt, terwijl ressort- en districtsraadsleden individueel ook de handen uit de mouwen hebben gestoken. De bedoeling is om vaker dit soort van schoonmaakbeurten te geven aan het district.Advertenties

Tuesday 19 October
Monday 18 October
Sunday 17 October