Bouterse maakt zich geen zorgen om vonnis
01 Sep, 01:33
foto
Ex-president Desi Bouterse vindt dat de regering zonder reden een hype heeft gecreëerd rond de Krijgsraadzitting. (Foto: Ranu Abhelakh)


Ex-president tevens ex-legerleider Desi Bouterse blijft op de vlakte over het vonnis van de Krijgsraad waarbij hij veroordeeld is tot 20 jaar gevangenisstraf voor het medeplegen van 15-voudige moord rond 8 december 1982. Op een vraag tijdens een persconferentie dinsdag zei hij dat het vonnis "zo groot als een huis staat". Het staat daar en de mensen hebben volgens hem een reden om het daar te laten staan. "Wij wachten met onze deskundigen af hoe daarop te reageren. "Gelooft u mij ik maak mij daar echt geen zorgen om", zei Bouterse.

Over het hoger beroep laat hij commentaar ook over aan zijn juristenteam. De Krijgsraad heeft aangegeven dat tijdens de verzetszaak Bouterse geen nieuwe feiten heeft aangedragen. Hij heeft zich juist beroepen op zijn zwijgrecht. Of hij tijdens het hoger beroep wel nieuwe zaken naar voren zal brengen, wilde hij ook niet op ingaan. Hij laat dat aan zijn verdediging over. Binnenkort zal Bouterse wel zijn laatste woord op de zitting gehouden, publiceren. Bouterse was niet aanwezig op de laatste zitting en had zich ziek gemeld.

Bouterse zei dat de regering nodeloos een hype heeft gecreëerd. Hij heeft de dagorders gezien. Op de dag van de zitting, 30 augustus, waren heel wat politiemannen en militairen op de been. Overal waren er zwaar bewapende politiemannen en militairen. Vroeg in de ochtend reden bussen weg van diverse posten. Bouterse zei dat als hij zich goed voelde kon de brug worden opgemaakt en zou hij zo naar mevrouw Montnor zijn gelopen. Hij merkt op dat met zoveel politie en militairen de zaak ook anders kon aflopen.

De gecreëerde hype heeft volgens Bouterse gemaakt dat grote groepen vrienden, militairen en ex-militairen, naar zijn terrein zijn gekomen om hem, zijn vrouw en kinderen te beschermen. Het was zeer hartverwarmend, zei hij. Het hele terrein was vol. Hij heeft ook controle mogen uitvoeren en waren veel belangrijke eenheden daar. Hij bedankte sponsors die voor eten en drinken hebben gezorgd.
Advertenties

Tuesday 05 July
Monday 04 July
Sunday 03 July