Illegalen verwijderd uit oostelijk grensgebied
25 May, 22:48
foto
Skalian op de Marowijnerivier. (Archieffoto)


De bemanningsleden van 8 skalians zijn door Surinaamse en Franse militairen tijdens gezamenlijke vaarpatrouilles op de Marowijne- en de Lawarivier verwijderd uit het gebied. Illegale buitenlanders, die zowel op de skalians en in enkele winkels zijn aangetroffen, werden aangemaand om hun identificatiestukken in orde te maken. De patrouilles zijn eerder deze maand gehouden.

Vijf van de skalians zijn aangetroffen in de omgeving van Snesi Kondre, één in het gebied van Papaїchton en twee in de omgeving Providence. De gezamenlijke vaarpatrouilles tussen Suriname en Frankrijk vonden in de periode van 9 tot en met 14 mei 2021 plaats en hadden onder andere preventie tot doel, meldt de voorlichting van Defensie.

Behalve de grensoverschrijdende criminaliteit, willen de autoriteiten ook de illegale goudzoekers, met name de skalians in de Marowijnerivier, aanpakken. Defensieminister Krishna Mathoera zegt dat het ministerie bezig is met de aanschaf van twee nieuwe boten om de patrouille op de binnenlandse wateren te vergroten. "Doordat wij geen zeewaardige boten hebben, kunnen wij dat op dit moment niet. Daarom wordt de Kustwacht zoveel mogelijk ondersteund."
Advertenties