Na anderhalf jaar vervolging verdachten dood Biswana
16 Apr, 09:58
foto


Na bijkans anderhalf jaar heeft het Openbaar Ministerie Irfan S. en Revelino D. vervolgd voor het doden van Frans Biswana. Deze zaak is donderdag de eerste keer voorgegaan.
 
Beide mannen zijn op vrije voeten. Advocaat Georgette Leter zegt dat zij namens de nabestaanden een verzoek had ingediend bij het Hof van Justitie voor de strafrechtelijke vervolging van de verdachten. “De verdachten zijn, na enige tijd te zijn aangehouden, wederom in vrijheid gesteld zonder dat er zicht was op verdere strafrechtelijke vervolging, althans zonder dat duidelijk is als het Openbaar Ministerie voornemens is deze zaak verder voor te leggen aan de kantonrechter.”

Volgens Leter geeft het feit dat de verdachten enige tijd in voorlopige hechtenis hebben gezeten, al aan dat er enige mate van schuld te verwijten valt. Leter wil zich namens de nabestaanden in de strafzaak voegen. De nabestaanden zitten niet alleen met een wrang en onrechtvaardig gevoel inzake het gebeuren, maar ook met een hoge schuld die zij hebben moeten maken om hun dierbare familie een waardige begrafenis te geven. Hiervoor zijn er kosten gemaakt. “Het zou alleszins rechtvaardig zijn indien de familie tenminste de kosten die gemaakt zijn vergoed zou kunnen krijgen teneinde haar een zekere mate van voldoening te kunnen schenken”, stelt Leter. De behandeling van deze zaak wordt vervolgd op 20 mei.
Advertenties