Vp: Bewoners moeten contract P&D Real Estate nakomen
16 Apr, 00:54
foto
Vicepresident Ronnie Brunswijk nam op 9 maart een petitie in ontvangst van de bewoners van P&D Real Estate te Helena Christina en Altona Village 1 & 2.


Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk benadrukt dat hij bemiddelt over de koers die gehanteerd wordt bij de woningbouwprojecten van P&D Real Estate te Helena Christina en Altona Village 1 & 2. De mensen die een contract hebben gesloten met het bedrijf, moeten normaal hun betalingen verrichten.

"Het gaat om een particulier project. De regering heeft nooit gezegd dat de mensen niet moeten betalen", zegt de vp in gesprek met Starnieuws. Bewoners van de twee projecten hebben op 9 maart een petitie aangeboden aan Brunswijk. Zij voerden aan huizen gekocht te hebben onder voorwaarden die achteraf niet helemaal blijken te kloppen. Zij vinden dat er onbillijke en onredelijke voorwaarden en condities vanuit de verkoper zijn gedaan.

De petitie-indieners vroegen de vp een onderzoek te laten verrichten naar de juridische en sociale aspecten van de projecten. Brunswijk zegt dat de regering nimmer heeft gezegd dat het project overgenomen zal worden. Brunswijk bemiddelt tussen de directeur van P&D Real Estate, Sarwan Poenai, over de koers, want door de unificatie moeten mensen ineens meer betalen in SRD. Niet iedereen heeft het geld. "Maar de bewoners moeten op basis van hun contract de betalingsverplichtingen voldoen," onderstreept de vp.

Advertenties