Garcia Paragsingh waarnemend pg vanaf 13 april
08 Apr, 00:18
foto
Garcia Paragsingh wordt met de waarneming belast wanneer pg Roy Baidjnath Panday op 12 april met pensioen gaat. (Foto: CDS)


Garcia Paragsingh wordt waarnemend procureur-generaal (pg) per 13 april. Dan gaat pg Roy Baidjnath Panday met pensioen. Paragsingh is de oudste advocaat-generaal in anciënniteit.

De scheidende pg en de aankomende hebben een gesprek gehad met president Chan Santokhi woensdag. Hierbij waren ook aanwezig vicepresident Ronnie Brunswijk, de ministers Albert Ramdin en Kenneth Amoksi, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Het was van belang om aan de vooravond van de start van de waarneming van Paragsingh, nader kennis te maken met Paragsingh, die tijdens de vergadering aangegeven heeft bereid te zijn om deze belangrijke taak op haar schouders te nemen. De regering gaat akkoord met de voordracht van Paragsingh als waarnemend pg.

De aankomende waarnemend pg is breed gedragen en heeft genoeg kennis en ervaring over het werk dat uitgevoerd moet worden, wordt aangegeven in het persbericht. Baidjnath Panday heeft vanaf 2014 leiding gegeven aan het Openbaar Ministerie. Van de vervolgingsautoriteit wordt vrijdag voor zijn bewezen diensten aan de samenleving, op een gepaste manier afscheid genomen door president Santokhi.
Advertenties