Kirpalani Stichting steunt restauratie Elisabeth Samsonhuis
07 Apr, 17:03
foto
Vijay Kirpalani, bestuurslid van de Kirpalani Stichting heeft een reproductie ontvangen van hoe het gebouw eruit zal zien. Links Cynthia Mc Lead, voorzitter van Stichting Elisabeth Samsonhuis.


De Kirpalani Stichting heeft US$ 25.000 geschonken aan Stichting Elisabeth Samsonhuis. Het geld is bestemd voor de restauratie van het gebouw Elisabeth Samsonhuis aan de Wagenwegstraat 20 B. Dit gebouw werd op 19 januari 2021 door de stichting van de Staat Suriname gekocht. Het monumentale pand werd in rond 1742 gebouwd door de historische figuur Elisabeth Samson, de eerste zwarte miljonaire op het Westelijk Halfrond en de eerste zwarte persoon die in Suriname een officieel huwelijk sloot.

De schenking vond plaats middels overhandiging van een symbolische cheque aan de Stichting Elisabeth Samsonhuis ter bevestiging van de reeds uitgevoerde storting op de bankrekening. Dit gebeurde in het gebouw van '34 Workplace' aan de Heerenstraat, dicht bij het Elisabeth Samsonhuis. Als dank overhandigde Cynthia Mc Leod, voorzitter van de Stichting Elisabeth Samsonhuis, aan Vijay Kirpalani, bestuurslid van de Kirpalani Stichting, een reproductie van een recent gemaakt schilderij dat het huis in zijn toekomstige volle glorie weergeeft.

De stchting zal binnenkort met de restauratie van het Elisabeth Samsonhuis starten. Voor de eerste fase is ruim US$ 326.000 nodig. De stichting heeft hiervoor verschillende bedrijven en instanties benaderd.

Kirpalani is het eerste Surinaamse bedrijf dat middels zijn stichting een schenking van een dergelijke omvang doet om de restauratie van het Elisabeth Samsonhuis mogelijk te maken. De Kirpalani Stichting hoopt dat deze bijdrage zal helpen tot de spoedige restauratie van dit historisch pand dat van grote betekenis is voor het Surinaams Erfgoed.
Advertenties

Saturday 15 May
Friday 14 May
Thursday 13 May