Rc hoort getuigen tijdens gerechtelijk vooronderzoek Adhin
03 Mar, 02:56
foto


De rechter-commissaris (rc) heeft twee getuigen gehoord tijdens het gerechtelijk vooronderzoek tegen ex-vicepresident Ashwin Adhin. Het gaat om de kompanen Amin D. en Vijendra R.

Adhin is niet verschenen, maar zijn advocaat Irvin Kanhai wel. Vijendra R. werkte als hoofd van de Technische Dienst op het kabinet van de vicepresident en is tevens een neef van Adhin. Hij zei vorige week tijdens zijn verdachtenverhoor dat het werk heel zakelijk werd uitgevoerd voor de toenmalige vicepresident. Hij kreeg instructies van Adhin om meubilair af te schrijven wat hij ook heeft uitgevoerd.

Ook Amin D., die hoofd was van de ICT-afdeling, zei dat hij opdrachten van de ex-vp heeft uitgevoerd door het opstellen van memo’s voor het afschrijven van apparatuur. Adhin was eerder aangehouden, maar werd door het Hof van Justitie in vrijheid gesteld. Het Openbaar Ministerie was niet-ontvankelijk verklaard. De rechter-commissaris had reeds aangegeven dat het Openbaar Ministerie Adhin in staat van beschuldiging moest stellen.
Advertenties