Wereldwijd meer dan 100 miljoen Covid-19-gevallen
28 Jan, 10:33
foto


Wereldwijd zijn volgens gegevens van de Johns Hopkins University tot op heden meer dan 100 miljoen mensen besmet met Covid-19. Terwijl 55 miljoen mensen zijn hersteld, heeft de zeer besmettelijke ziekte ook het leven geëist van meer dan twee miljoen mensen.

De Verenigde Staten, India en Brazilië zijn de landen met het hoogste aantal bevestigde gevallen en sterfgevallen.

Bevestigde gevallen zijn het aantal mensen dat positief is getest. Als landen met weinig bevestigde gevallen hun gegevens niet voldoende testen of delen, kunnen er veel meer niet-gediagnosticeerde gevallen zijn.

Intussen zijn in diverse landen vaccinatiecampagnes gestart met de verschillende vaccins tegen Covid-19. Het zal echter nog zeker tot 2022 duren voordat de armere landen kunnen beschikken over de vaccins. Sommige producenten hebben een achterstand in de levering van de vaccins, waarvan de vraag groter is dan het aanbod. Ontwikkelde landen hebben zich in een beginstadium al verzekerd van de levering van de vaccins.


Ondanks er verschillende vaccins zijn, zijn niet allen even effectief. Om zich te beschermen tegen Covid-19 zijn er twee doses van het vaccin nodig. Onder andere de Verenigde Staten, de Europese Unie, India, China en Noord-Korea zijn grootscheepse vaccinatiecampagnes gestart.
Advertenties