Kwatta markt voorlopig gesloten
25 Jan, 02:51
foto
De markt van Kwatta is tot nader order gesloten. De districtscommissaris heeft zondag ingegrepen. (Foto: BIC)


Districtscommissaris (dc) van Wanica Noord-West, Suraksha Hirasingh, heeft zondag besloten de 'Kwatta-markt' per direct te sluiten. Er waren teveel mensen op de markt. Samen met de leiding van de markt wordt gezocht naar oplossingen. De protocollen die gelden voor de markten, zijn niet nageleefd. Veel verkopers hebben door de sluiting van de markt, verlies geleden omdat ze producten, die aan bederf onderhevig zijn, niet kunnen verkopen.

In de afgelopen periode zijn volgens het Burger Informatie Centrum regelmatig controlewerkzaamheden door de bestuursdienst uitgevoerd op de markten te Kwatta en Leiding 11a. Op basis van de rapportages heeft de dc een spoedvergadering gehouden met de marktleiding van Kwatta, waarbij er afspraken zijn gemaakt over de strikte naleving van de Covid-19 protocollen op de markt.

De marktleiding zou de markt zodanig inrichten, zodat de protocollen konden worden gehandhaafd. Echter is bij controle zondag gebleken dat de markt teveel bezoekers had. Het is niet duidelijk of de markt woensdag weer opengesteld wordt voor het publiek.

Wednesday 03 March
Tuesday 02 March
Monday 01 March