Hulp voor Medische Zending in strijd tegen Covid-19
20 Jan, 18:11
foto


De Medical Mission Primary Health Care Suriname (Medische Zending) krijgt van de Hoge Commissie van Canada, Covid-19-noodhulp voor het afleggen van medische bezoeken en het verstrekken van apparatuur aan acht afgelegen gemeenschappen in het binnenland van Suriname. Met deze noodhulp zal transport naar de dorpen Coeroeni, Kwamalasemutu, Siplaliwi, Alalapadu, Palumeu, Apetina, Peleletepu en Kawemhakan, die voornamelijk per vliegtuig bereikbaar zijn, gefinancierd worden.

De Medische Zending zet zich sinds het uitbreken van de Covid-19-pandemie in om het bewustzijn over Covid-19 in de dorpen in Zuid-Suriname te vergroten en de afgelegen klinieken te ondersteunen. Artsen van de Medische Zending reizen van Paramaribo naar dorpen om lokale gezondheidswerkers te helpen, kennis te delen, voorraden te leveren en Covid-19-gevallen te behandelen.

Hoewel de Medische Zending andere dorpen heeft kunnen bezoeken, waren bezoeken aan de dorpen Coeroeni, Kwamalasemutu, Siplaliwi, Alalapadu, Palumeu, Apetina, Peleletepu en Kawemhakan een uitdaging, aangezien deze gemeenschappen voornamelijk per vliegtuig bereikbaar zijn. De samenwerking is nu meer dan ooit nodig, aangezien Covid-19-gevallen recentelijk zijn toegenomen in Suriname en deze gemeenschappen een verder risico lopen te worden blootgesteld door personen die nabijgelegen landengrenzen doorkruisen, zeggen de partners in een persbericht.
Volgens de uitvoerend directeur van de medische missie, Herman Jintie, is de strijd tegen COVID-19 in afgelegen gebieden zeer uitdagend en is samenwerking met verschillende belanghebbenden nodig om tijdig te reageren op deze bedreiging voor de gezondheid en het welzijn van deze gemeenschappen.
Janine Cocker, Charge d’affaires bij de Hoge Commissie zegt dat de organisatie verheugd is de ondersteuning te kunnen geven. Aan het einde van de ondersteuningsperiode zullen de activiteiten geëvalueerd worden. De Hoge Commissie heeft al eerder met instanties samengewerkt in de strijd tegen Covid-19. Zo zijn er in september persoonlijke beschermingsmiddelen, waaronder gezichtsmaskers, handschoenen, isolerende jassen en ademhalingsmaskers, verstrekt aan het ministerie van Volksgezondheid van Suriname via haar regionale project met de Pan American Health Organization.


Wednesday 03 March
Tuesday 02 March
Monday 01 March