Geen FED-dollars; euro's ingewisseld bij cambio in Miami
14 Jan, 00:00
foto
De euro's zijn ingewisseld door de overheid in Miami bij Euro Exchange, voor US-dollars.


De lading US-dollars die binnengekomen is, is niet afkomstig van het Amerikaanse Federal Reserve Systeem (FED). Starnieuws verneemt dat er euro's zijn ingeruild voor US-dollars bij de cambio Euro Exchange in Miami, Florida. Minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning zei op een persconferentie van de regering woensdag dat de FED geadviseerd heeft met wie in zee gegaan kan worden.

Achaibersing legt uit dat cash euro's omgewisseld worden in US-dollars. Ook kunnen girale dollars - indien nodig - omgewisseld worden in cash dollars. Om strategische redenen wil de minister niet bekendmaken hoeveel US-dollars binnengevlogen zijn. Hij merkt op dat het om substantiële bedragen gaat. Er zullen minimaal één keer per week US-dollars ingevlogen worden. De dollars zijn ingevlogen door de SLM.

De bewindsman vindt het jammer dat Suriname een cash economie heeft. Nagegaan wordt hoe overgegaan kan worden naar een girale economie. Niet iedereen kan beschikken over een bankrekening. Er zijn volgens hem goede gesprekken met banken gaande hierover. Advertenties