Dienstverlening burgerzaken Combé uitgebreid
13 Jan, 04:41
foto
Burgers die zijn ingeschreven in het ressort Combé, maken gebruik van de diensten van het bureau van burgerzaken aldaar. (Foto's: CDS)


De nieuwe ruimte van het bureau voor burgerzaken (BvB) van het ressort Combé is maandag in gebruik genomen. Burgers die hier zijn ingeschreven kunnen er voortaan ook uittreksels aanvragen en aangifte doen van geboorte en sterfte en erkenningen. De dienstverlening is uitgebreid met diensten van de Burgerlijke Stand, met uitzondering van aangifte van huwelijken en echtscheiding.

In het transformatieproces van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza), volgt naast deze activiteiten, ook de training van het personeel van alle bureaus in klantvriendelijkheid. Anastatia Poki, directeur van het Centraal bureau voor Burgerzaken, geeft aan dat zowel de leidinggevenden als het personeel worden getraind. De managementkwaliteiten van de leidinggevenden worden aangescherpt, terwijl de klantvriendelijkheid van de loketmedewerkers wordt verhoogd.

Bij de ingebruikname zijn ook de verschillende registers overhandigd. Daarnaast is de eerste aangifte van geboorte gedaan met de overhandiging van het geboortebewijs en het familieboek. Revelya Amatsahlan, afdelingshoofd van BvB Combé is verheugd dat degenen die zijn ingeschreven op het bureau voortaan in hun eigen ressort hun zaken kunnen doen, meldt de Communicatie Dienst Suriname.

In een ander stadium zal de dienstverlening bij Combé worden aangevuld met de aangiftes van huwelijken en echtscheidingen, belooft Poki. Ook de digitalisering en automatisering van de diensten is een streven van het ministerie. Hiervoor is echter aanpassing van de wet nodig. Volgens Pokie zal dit jaar hieraan worden gewerkt.

Advertenties