Hof verwerpt alle excepties in zaak Hoefdraad
11 Jan, 09:56
foto
De raadslieden van Gillmore Hoefdraad, Murwin Dubois en Irene Lalji staan journalisten te woord na de zitting.


De raadkamer van het Hof van Justitie heeft vandaag alle bezwaren die waren ingediend door de raadslieden van ex-minister Gillmore Hoefdraad, verworpen. De verdediging van Hoefdraad had gevraagd om de dagvaarding nietig te verklaren, omdat het Openbaar Ministerie niet de juiste procedures zou hebben toegepast.

De inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen Hoefdraad, die nog steeds voortvluchtig is, zal op 4 februari worden voortgezet. Dan zal het Openbaar Ministerie aan het woord komen. De strafeis tegen de verdachte zal dan gelijk worden gepresenteerd, want er wordt gelijk requisitoir gehouden. Deze zaak wordt behandeld als een verstekzaak.

Hoefdraad wordt verdacht van 11 strafbare feiten. Hij wordt onder andere verdacht van overtreding van de Bankwet, overtreding van de Wet Money Laundering, ambtsverduistering en oplichting.

De vijfde zitting in deze zaak is bepaald op 4 februari. De raadkamer van het Hof van Justitie wordt gevormd door de rechters Marie Mettendaf (president) en de leden Maureen Dayala en Danielle Karamatali.
Advertenties