Pique blaast protestactie van maandag af
11 Jan 2021, 00:39
foto
Activist Siebrano Pique


De protestactie die gepland was voor maandag is verschoven, deelt activist Siebrano Pique mee. Wanneer het wel doorgaat wil hij niet zeggen. In een live opgenomen video op Facebook, deelt Pique mee dat de redenen voor de verschuiving zijn “ruimte om te evalueren en een betere organisatie opzetten”. De eerstvolgende actie moet groter en sterker zijn deelt hij in de video mee.

Zaterdag heeft een groep geprotesteerd tegen het beleid van de regering. Dit is gedaan zonder een vergunning en tegen verschillende  covid-maatregelen in. Pique geeft aan dat hij strijdt voor een beter Suriname. De grootste fout die de regering kan maken is een overeenkomst sluiten met IMF, benadrukt de activist. Dat zal het breekpunt zijn, geeft hij aan. Alle andere fouten van de regering en niet nagekomen beloftes zijn door de vingers te zien. Maar IMF niet. Pique drukt zijn kijkers op het hart om social media te blijven volgen voor de laatste updates. “De actie gaat deze week wel door,” geeft hij een paar keer aan.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, en plaatsvervangend korpschef Henry Seedorf hebben aangegeven dat zij zullen optreden tegen iedereen die de publieke gezondheid in gevaar brengt. Het covid-19 managementteam onder leiding van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, is bezorgd dat in de huidige situatie er meer doden zullen vallen. Er komen elke dag tussen de 80 en 100 besmette personen erbij. Er is nog geen zicht op een daling. Dat mensen zich nog te vaak in grote groepen ophouden, niet of te laat testen, zijn enkele oorzaken voor de toename en de slechte vooruitzichten.

René Gompers
Advertenties

Wednesday 19 June
Tuesday 18 June
Monday 17 June