Schuldeisers krijgen uitstel tot 4 december
26 Nov, 18:53
foto


Suriname heeft zijn schuldeisers meer dan een week uitstel gegeven om te reageren op zijn voorstel om sommige rente en aflossingen van twee Oppenheimer leningen uit te stellen. Aanvankelijk had de regering de schuldeisers tot 24 november de tijd gegeven om te reageren, maar de groep schuldeisers had aangegeven dat zij meer ruimte nodig hadden.

De obligaties waar het om gaat bedragen in totaal US$ 675 miljoen. De lening van US$ 125 miljoen, aangegaan voor de overname van de Afobaka-stuwdam, vervalt in 2023. De tweede lening van US$ 550 miljoen verloopt in 2026.

De nieuwe deadline is vrijdag 4 december om 17.00 uur (New York City-tijd). Met het uitstellen van de rente- en hoofdsombetalingen voor de US$ 125 miljoen lening die aanvankelijk in 2020 en 2021 zouden moeten worden betaald, wil de regering meer ademruimte krijgen om de nodige maatregelen te treffen. De regering streeft naar het verminderen van het begrotingstekort, wat vervolgens zal zorgen voor macro-economische stabiliteit.

De Surinaamse financiële autoriteiten willen binnen de ruimte van uitstel een schuldenbeheersingsprogramma ontwikkelen en deze voor te leggen aan zijn schuldeisers. De regering is ook al in gesprek met het Internationaal Monetair Fonds voor ondersteuning.
Advertenties