Beschikking voor Srefidensi- en Owru Yari-bonus gereed
18 Nov, 22:41
foto


De samenleving ontvangt aan het eind van november én december 2020, SRD 300 als financiële tegemoetkoming. De regering geeft de Srefidensi en Owru Yari-enveloppes om de bevolking tegemoet te komen in deze moeilijke tijden, zegt het ministerie van Financiën en Planning. Het plan is intussen al vastgelegd in een beschikking.

De uitkering geldt ook voor werknemers met een jaarlijkse bruto bezoldiging tot maximaal SRD 150.000. Werkgevers mogen aan hun werknemers, met een maandsalaris tot SRD 12.500 voor de maanden november en december 2020 een extra bedrag van maximaal SRD 300 als onderdeel van het samenhangend pakket van maatregelen belastingvrij uitkeren, schrijft Financiën in een persbericht.

De regering zal ook de huidige heffingskorting van SRD 750 per maand voor de inkomsten- en loonbelasting continueren tot de invoering van de Belasting Toegevoegde Waarde (BTW). Het Staatsbesluit hiervoor wordt binnenkort gepubliceerd. Over de bijhorende administratieve processen en de financiële afwikkelingen van de tegemoetkomingen, zal Financiën spoedig nadere informatie geven.

Advertenties