Kanhai wil vrijlating Adhin; procedurele fout
18 Nov, 02:12
foto
Irvin Kanhai, raadsman van politicus Ashwin Adhin.


Irvin Kanhai zal vandaag aan rechter vragen om zijn cliënt Assembleelid, ex-vicepresident en ondervoorzitter van de NDP, Ashwin Adhin, in vrijheid te stellen. Kanhai zegt desgevraagd aan Starnieuws dat het Openbaar Ministerie een procedurele fout heeft gemaakt. Adhin heeft volgens Kanhai opgetreden als gewezen politieke ambtsdrager. De verwijten die hem gemaakt worden, zijn ambtsgerelateerd, meent de raadsman.

Adhin is maandag als verdachte door de politie opgehaald. Kanhai zegt dat zondag een brief is gestuurd naar de officier van justitie door de verdediging van Adhin waarin is aangegeven dat hij zich niet zou aanmelden. Hij zou eerst in staat van beschuldiging moeten worden gesteld. Toen Adhin niet verscheen, is hij opgehaald.

Maandag is de politicus verhoord, waarna hij in verzekering is gesteld. Kanhai zegt dat dinsdag er confrontatie is geweest met de andere personen die aangehouden zijn. Adhin heeft aangegeven dat de spullen thuis bij hem opgeslagen waren, omdat ze zouden worden afgegeven aan een sociale instelling omdat ze afgeschreven zouden zijn. Nadat ter kennis is gegeven dat de spullen terug moeten, zijn deze door een medewerker op 11 augustus opgehaald en afgeleverd op het kabinet van de vicepresident. Er is voor ontvangst getekend. 

Kanhai vindt het raar dat drie maanden later Adhin wordt aangehouden omdat spullen vernield zouden zijn. Adhin weet niks van vernieling af. Kanhai merkt op dat de Forensische Opsporing wel heeft aangegeven dat er vernieling heeft plaatsgevonden. De raadsman vindt dat het gaat om zaken die als ambtsdelict gekwalificeerd moeten worden. De spullen zijn nadat Adhin vicepresident af was bij hem thuis opgehaald. Maar hij blijft een gewezen politieke ambtsdrager, stelt Kanhai. Hij zal deze kwestie ter beoordeling voorleggen aan de rechter.

Advertenties