Inbreker in zijn heup geraakt bij vluchtpoging
12 Nov 2020, 10:28
foto


Denzel K. (22) heeft een schotverwonding opgelopen nadat hij weigerde om zich over te geven aan de politie. Ook waarschuwingsschoten brachten hem niet tot andere gedachten. Hij en zijn voortvluchtige kompaan worden ervan verdacht tijdens afwezigheid van de bewoners in een woning te Munder te hebben ingebroken. Door een raam open te forceren begaven zij zich toegang tot de woning.

Een alerte buurtbewoner ontdekte de inbraak en schakelde de politie in. Bij het zien van de wetsdienaren zag één hunner kans weg te komen, terwijl Denzel K. zich nog in de woning bevond. De politieambtenaren van Munder kregen assistentie van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) en omsingelden het huis.

De verdachte werd gesommeerd zich over te geven aan de politie, maar gaf geen gevolg hieraan. Om aan zijn aanhouding te ontkomen, poogde Denzel K. op een bepaald moment via het dak te vluchten. Waarschuwingsschoten brachten hem ook niet tot andere gedachten. De politie was genoodzaakt gericht te schieten, waarbij de vluchtende inbreker twee schotverwondingen ter hoogte van zijn heup opliep.

De gewonde verdachte werd met de ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De verdachte is voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie onder politiebewaking opgenomen in de ziekeninrichting.

Aan de aanhouding van zijn voortvluchtige kompaan wordt gewerkt. Deze zaak zal voor verder onderzoek worden overgedragen aan de recherche van regio Paramaribo, meldt de politie Public Relations.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April