Tiener verdachte in dodelijke steekpartij
07 Nov, 15:15
foto


Pascal Mac-Andrew is donderdagmiddag dood aangetroffen in een woning aan de Oude Charlesburgweg. Het lijk van de 25-jarige had een steekverwonding, waarin een deel van een scherp voorwerp vast zat. De politie vermoedde direct dat er sprake was van een misdrijf.

De afdeling Public Relations van de politie meldt dat uit het voorlopig onderzoek blijkt dat een 16-jarige de daad heeft gepleegd. De verdachte is vermoedelijk de partner van Pascal. Uit hun relatie is een kindje van ongeveer een jaar voortgekomen.

De verdachte heeft verklaard dat zij dacht dat een inbreker de woning binnen was gedrongen. De woning die niet is aangesloten op het elektriciteitsnet, was op dat moment pikdonker. De tiener greep naar een scherp voorwerp en zwaaide de eerste keer in de richting van de onbekende man. Op gegeven moment werd zij ter hoogte van de badkamer gegrepen door het slachtoffer. Op dat moment bracht de tiener Pascal een fatale steek toe in zijn borststreek.

Na haar daad, pakte zij haar kindje en verliet de woning. Later op de dag vertelde ze een buurtbewoner dat er vermoedelijk een inbreker in het huis was binnengedrongen.  De buurtbewoner ging in het huis kijken en trof het lichaam van Pascal in een plas bloed aan.
Advertenties