SLM-bond tot middernacht in actie
30 Oct, 14:04
foto
Steven Samson, voorzitter van de bond bij SLM.


De bond bij de Surinaamse Luchtvaartdienst (SLM) is in beraad. Tot middernacht worden de meeste werkzaamheden gestaakt. De KLM-vlucht uit Nederland die rond 15.00 uur vanmiddag wordt verwacht, zal pas na drie uren worden afgehandeld. De security heeft wel dispensatie. 

Steven Samson, bondsvoorzitter bij de SLM, zegt in gesprek met Starnieuws dat de regering donderdag antwoord zou geven via C-47. Dit is niet gebeurd. Daarom heeft de ledenvergadering besloten een sterk signaal te geven door in beraad te gaan. 

De vertraging bij de afhandeling van de KLM-vlucht zal duidelijk merkbaar zijn. De operationele diensten zullen verlaat de werkzaamheden aanvangen, daarom zal de vlucht-afhandeling drie uur later beginnen. In het weekend zal er normaal gewerkt worden. 

De bond blijft erbij dat salarissen op basis van de unificatiekoers van SRD 14.29 moet worden uitbetaald. Met minder zal er geen genoegen worden genomen. Op basis van de ontwikkelingen zal maandag bepaald worden welke actie ondernomen zal worden. 

Raoul Lith
Advertenties