Twee cambio's geschorst voor 30 dagen
28 Oct, 00:01
foto
De governor van de CBvS heeft vergunningen van twee cambiohouders opgeschort voor 30 dagen.


Twee cambio's met alle filialen zijn geschorst door governor Maurice Roemer van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Het gaat om City Change NV en International Money Exchange. Hun vergunning voor het uitoefenen van het bedrijf van wisselkantoor is opgeschort voor 30 dagen. Zij mogen in deze periode niet optreden als wisselkantoor. 

De governor om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat niet specifiek ingegaan kan worden op de redenen omdat anders het bankgeheim wordt geschonden. In het algemeen wil Roemer slechts kwijt dat de regels van CBvS moeten worden nageleefd. Indien dat niet gebeurt, dan kunnen er maatregelen worden getroffen. 

City Change NV is gevestigd aan de Mr. E. Brumastraat no. 52 en heeft een filiaal aan de Hendrikstraat no. 100.  De schorsing is ingegaan op 20 oktober en duurt tot 18 november. International Money Exchange is gevestigd aan de Frederik Derbystraat 169 en heeft filialen aan de Magentakanaalweg no. 119 en Struikenstraat no. 2 te Marowijne. Het verbod om op treden als wisselkantoor geldt van 23 oktober tot en met 21 november. 

Starnieuws verneemt dat er onvolledige stukken, zoals jaarrekening, zijn ingediend. Ook de rapportage naar de CBvS is onvolledig. Indien binnen 30 dagen niet wordt voldaan aan de gestelde eisen, kan de schorsing verlengd worden. Het gevaar bestaat dat de vergunning kan worden ingetrokken. 
Advertenties