Ramadhin: Druk op zorginstellingen afgenomen
23 Oct 2020, 00:01
foto
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid.


Het ministerie van Volksgezondheid en de zorginstellingen zijn bezig met het afschalen van de Covid-19-zorg, nu het aantal besmettingen een dalende trend toont. Tegelijkertijd zijn de instituten bezig de reguliere zorg op te schalen. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid geeft tegenover Starnieuws toe dat de druk op de zorg door de dalende Covid-19-infecties, behoorlijk is afgenomen. Het aantal active cases is gedaald tot 50.

Voor hem, het team en de frontlinie is deze ontwikkeling een enorme verlichting. "Maar we blijven zeggen dat iedereen zich aan de regels moet houden, inclusief de regering. We zijn daar heel duidelijk over." Ramadhin zegt dat Suriname internationaal veel complimenten krijgt over zijn aanpak van het coronavirus. "Suriname is indien nodig bereid technische bijstand bij de aanpak van Covid-19 te bieden." Hij voegt eraan toe: "We zijn vrij streng geweest met ons beleid, en dat heeft geleid tot het succes.

De bewindsman is zeer te spreken over de bevolking die zich veel bewuster gedraagt en handelt naar de protocollen die zijn vastgesteld. "Natuurlijk heb je hier en daar wat uitbraken, maar gelukkig is ons response team bij zulke uitbraken heel alert en snel." Hij is zeer erkentelijk voor de internationale steun die Suriname bij de de bestrijding van Covid-19 krijgt van landen en organisaties. Ook het bedrijfsleven heeft zijn steentje tot het succes bijgedragen.
Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November