Ramadhin stelt ouders van jonge kinderen gerust
19 Oct, 08:38
foto
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid.


Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid stelt ouders gerust die angstig zijn om hun kinderen onder de 12 jaar zonder een mond- en neusmasker naar school te sturen. Hij benadrukt dat onder andere op basis van evaluatiegesprekken, advies van kinderartsen en het niet verplicht stellen door de Wereldgezondheidsorganisatie, het besluit is genomen dat de jonge kinderen geen masker meer hoeven op te zetten. 

Wat wel belangrijk is volgens Ramadhin, is dat de regels en protocollen worden nageleefd die verstrekt zijn door Volksgezondheid. Kinderen die verkouden zijn of griepverschijnselen vertonen, mogen niet naar school. Indien een gezinslid besmet is met het coronavirus, moet het kind thuisblijven. Dit geldt ook voor leerkrachten. De afstand moet worden bewaard en regelmatig de handen wassen, is belangrijk. 

De bewindsman merkt op dat het dragen van mond-/neusmaskers voor kinderen onder de 12 jaar geen noemenswaardige voordelen heeft. De nadelen zijn er veel meer. Kinderen kunnen zich moeilijk concentreren en door de hitte kunnen ze ook moeilijk ademen in de klas. Dit belemmert ook de gezondheid van het kind. Er is ook geen bewijs dat kinderen ziek worden van Covid-19. Zij kunnen lichte symptomen tonen, maar die zijn volgens de bewindsman nauwelijks besmettelijk. 

Iedereen boven 12 jaar is verplicht om een mond-/neusmasker op te hebben. Dit geldt ook voor hulpkrachten, stagiairs en andere volwassenen. De minister benadrukt dat de regering de veiligheid van het kind erg serieus neemt. Het is belangrijk dat eenieder zich houdt aan de regels die vervat zijn in een protocol. 
Advertenties