2 buitenlanders hebben 2 miljoen SRD onrechtmatig gepind
22 Sep, 21:00
foto


Twee buitenlanders zijn ingesloten door de Recherche Regio Paramaribo. Zij worden onder meer verdacht van deelname aan een criminele organisatie, diefstal door middel van valse sleutel, oplichting en gekwalificeerde valsheid in geschrifte. De Fransman Tyron A. (31) en zijn 39-jarige kompaan, de Roemeen Florin J., hebben in enkele maanden ongeveer twee miljoen Surinaamse dollars onrechtmatige gepind met de valse kredietkaarten.

Tyron A. heeft zich hevig verzet bij zijn aanhouding. In zijn bezit is aangetroffen en in beslag genomen een bedrag van SRD 15.000 en valse kredietkaarten. Hij had kort voor zijn aanhouding, met gebruikmaking van de valse kredietkaarten onrechtmatig geld gepind bij de geldautomaat. Op de verdachte Florin J. heeft de politie ook een geldbedrag, een aantal valse kredietkaarten aangetroffen en in beslag genomen.

Het vermoeden bestaat dat de twee buitenlanders deel uitmaken van een criminele organisatie, die in Suriname en andere landen in de regio actief is in het onrechtmatig lichten van gelden van bankrekeningen van derden waarbij gebruik wordt gemaakt van valse kredietkaarten en illegaal verkregen toegangscodes, meldt de politie Public Relations. 

Advertenties