Leo Brunswijk neemt rvc EBS over van Andy Rusland
21 Sep, 13:54
foto
De nieuwe rvc van NV EBS. Tweede van rechts president-commissaris Leo Brunswijk. Hij heeft ook de leiding van de rvc bij Staatsolie. (Foto: Directoraat Volkscommunicatie vp)


De raad van commissarissen (rvc) bij de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) wordt nu voorgezeten door Leo Brunswijk. Hij neemt over van president-commissaris Andy Rusland. De overige leden zijn Clifton Lienga, Kenneth Profijt, Oedairaj Panchoe en Ruth Deira. Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft tijdens een algemene vergadering van aandeelhouders de nieuwe raad geïnstalleerd. Leo Brunswijk is ook president-commissaris van Staatsolie. Hij heeft zijn Nederlandse nationaliteit ingeruild voor de Surinaamse. Via de verkorte procedure is hij Surinamer geworden. 

De vp die de vergadering heeft voorgezeten, feliciteerde de nieuwe rvc ook namens president Chan Santokhi, meldt het directoraat Volkscommunicatie van de vp. Brunswijk heeft de rvc opgeroepen samen met de directie te werken om de gestelde doelen van de EBS te bereiken. Hij gaf te kennen dat de regering hoge verwachting heeft van deze leden en dat er uitgekeken zal worden naar hun inzet om het bedrijf naar grotere hoogtes te brengen. De vp riep hen op om de EBS
te maken tot een trots van de Surinaamse gemeenschap. 

Ook minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen heeft vertrouwen in de nieuwe rvc die vanaf nu aan de slag gaat. Hij beloofde zich in te zullen zetten om de EBS tot een topbedrijf te maken. Bij de installatie waren ook aanwezig financieel-directeur Ismanto Adna en  waarnemend directeur Marcel Eindhoven. Deze raad is benoemd voor vier jaar, tot 21 september 2024.

Presidentscommissaris Brunswijk belooft zich samen met de overige leden te zullen inzetten voor de bedrijfsdoelen. Het bedrijf staat voor een enorme uitdaging en dat is de garantie voor de optimale dienstverlening naar de gemeenschap. Hij beloofde transparantie en toewijding van de rvc naar de regering en het volk toe. Hij rekent op de deskundigheid van de leden die het samen gaat moeten doen met de directie van het bedrijf. 
Advertenties