133 mangrovebomen geplant te Weg naar Zee
16 Sep 2020, 06:45
foto
Port operator DP World Paramaribo, heeft maandag met haar medewerkers 133 mangrovebomen geplant te Weg naar Zee.


GO Green Week wordt dit jaar van 14 tot en met 22 september gevierd. Het gaat om een programma dat speciaal uitgezet wordt rondom behoud van het groene milieu. Port operator DP World Paramaribo, heeft maandag met haar medewerkers 133 mangrovebomen geplant te Weg naar Zee, als onderdeel van het Mangrove Rehabilitatieproject van professor Sieuwnath Naipal.

De groep heeft zich als vrijwilliger opgegeven en kreeg een korte rondleiding door het gebied en uitleg over de opzet van het mangrove rehabilitatieproject. De resultaten van de mangrove plantactiviteiten van de afgelopen jaren zijn ook met hen gedeeld. Dit jaar hebben totaal 18 medewerkers met familieleden geparticipeerd als vrijwilligers.

Global Ports Group (GPG) is een samenwerking tussen de industrieleiders van wereldwijde havenoperators en zij hebben drie werkarmen op het gebied van Safety, Security & Environment. In dit kader heeft DP World meegedaan en hebben zij ook dit jaar gekozen voor het thema ‘Plant More Green’, met als doel meer groen te planten in en voor de gemeenschap.

DP World Paramaribo heeft voor het planten van mangrove gekozen, om hun bijzondere rol bij kustbescherming, koolstofvastlegging, waterzuivering en andere ecosysteemdiensten die de bomen te bieden hebben. Het is de tweede keer dat zij aan het project deelneemt. Hoe meer mensen hierbij betrokken worden, hoe meer bomen geplant kunnen worden, zegt de organisatie in een persbericht. 
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March