Inrichters Get Skilled Academy doneren 50.000 euro
12 Sep 2020, 08:33
foto
First Lady Mellisa Santokhi-Seenacherry neemt de donatie van 50.000 euro in ontvangst van Rina Boedha, mede-eigenaar van Connect by Talent. (Foto:CDS)


Mellisa Santokhi-Seenacherry, First lady van Suriname heeft gisteren 500 vouchers ter waarde van 50.000 Euro ontvangen van Connect by Talent en SkillsTown, twee Nederlandse Bedrijven, die de Get Skilled Academy hebben opgezet. Met de donatie en de inrichting van de Academy willen de bedrijven de First Lady als initiatiefnemer van het project, ondersteunen haar droom te realiseren om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Suriname en de Surinaamse bevolking, meldt de Communicatie Dienst Suriname (CDS).

De opzetters van de Academy geven aan dat zij met deze cheque en de inrichting van de Get Skilled Academy, samen met Surinaamse onderwijsinstellingen en opleiders zullen meewerken aan de verdere uitbouw van nieuwe trainingen en tegelijkertijd het huidig aanbod verder zullen integreren en aanpassen aan de Surinaamse behoefte. De studenten kunnen de trainingen kosteloos volgen.

De Get Skilled Academy is ook bedoeld voor het bedrijfsleven, overheid en alle werkenden en werkzoekenden. Het is de bedoeling dat het bedrijfsleven en de overheid nieuwe werknemers krijgen die allen praktische vaardigheden hebben en benutten. Er moet voor gezorgd worden dat  bestaande kennis bij de overheid en het bedrijfsleven constant in ontwikkeling is, zeggen de oprichters van de Academy.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April