Covid-19 doden wordt naar boven bijgesteld
07 Sep, 09:43
foto


Het aantal Covid-19 doden van 85 zal naar boven worden bijgesteld. Starnieuws verneemt dat zondag tijdens het overleg van de regering met diverse betrokkenen aan de orde is gekomen dat cijfers niet altijd kloppen. Vernomen wordt dat er nog minstens zes doden erbij komen, waardoor het aantal levens dat te betreuren is boven de negentig zal belanden. 

Gisteren zijn maar liefst negen doden bijgekomen in 24 uur. Vanuit het ministerie van Volksgezondheid zijn slechts cijfers bekendgemaakt, zonder enige toelichting. Eerder was door president Chan Santokhi aangegeven dat de mortuaria de doden niet aankunnen. Ze zouden vol zijn. In de zes dagen van deze maand september zijn er al 14 nieuwe doden genoteerd. 

Families met een Covid-19 dode worden naast het zware verlies ook in de kosten gejaagd. Een crematie van een Covid-dode kost veel meer. Alleen al een bodybag kost SRD 2.000. Het kost al gauw meer dan SRD 13.000 om iemand te cremeren, terwijl als de overledene wordt begraven de kosten veel hoger uitkomen. Veel mensen hebben deze hoge bedragen niet ter beschikking. 

De regering gaat vandaag verder met het overleg, waarbij nagegaan wordt hoe de Covid-19 situatie verder zal worden aangepakt. 
Advertenties