Ex-directeur Telesur: God en spiritualiteit 2 belangrijke pilaren
30 Aug 2020, 00:57
foto
Dirk Currie, ex-directeur van Telesur.


Ex-Telesur directeur Dirk Currie heeft dan vier jaar moeten wachten voordat de blaam op hem, mede voormalig directielid Kenneth Muringen en drie stafleden, is gezuiverd. De Staat Suriname én Telesur zijn door rechter Sabitadevie Nanhoe-Gangadin afgelopen week veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding. Currie om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat voor hem in het leven twee pilaren belangrijk zijn: geloof in God en spiritualiteit. Hieruit heeft steun zijn in het leven geput. 

De directieleden werden in 2015 voorgedragen voor ontslag door de raad van commissarissen (rvc) van Telesur, onder leiding van Gardelito Hew A Kee. De voormalige Telesur stafleden werden vooruitlopend op het ontslag eerst op non-actief gesteld en daarna is getracht hen vanwege dringende redenen te ontslaan. Echter heeft Arbeidsinspectie op het ontslag  bezwaar aangetekend. De directie heeft de voordracht tot ontslag van de stafleden conform opdracht van de rvc uitgevoerd. 

De directieleden zijn met goedkeuring van de Raad van Ministers, door de toenmalige minister van Transport, Communicatie en Toerisme, Andy Rusland, ontslagen. In 2016 is een rechtszaak in bodemprocedure ingesteld tegen de Staat Suriname en Telesur. Bij het onderzoek dat werd ingesteld, nadat de ex-medewerkers van Telesur waren ontslagen, hebben zowel de CLAD als de politie geen aanwijzingen kunnen vinden die de vermeende ongeregeldheden konden staven. Na meer dan 4 jaren, is door de Kantonrechter vastgesteld dat deze personen op onrechtmatige gronden zijn ontslagen en er sprake is van kennelijk onredelijk ontslag. De voormalige directieleden zijn bij dit proces bijgestaan door de advocaten, Monique Vos en John Kraag sr., terwijl de stafleden zijn bijgestaan door Rani Sohansingh. 

Currie zegt dat hoewel hij een moeilijke periode achter de rug heeft, hij door zijn geloof en innerlijke kracht ervoor heeft kunnen zorgen dat hem het plezier in het leven niet is ontnomen. "Voor mij is belangrijk dat ik mijzelf recht in de ogen kan aankijken in de spiegel", zegt Currie. Hij koestert ook geen wrok, want dan ben je geen vrij mens. "Toen Nelson Mandela uit de gevangenis kwam, zei hij ook dat hij de mensen die hem dit aangedaan hebben, heeft vergeven, want hij wil als vrij mens uit de gevangenis", merkt Currie op. 
Advertenties