VOS-uitslag 2020 Nickerie beter dan voorgaande jaren
13 Aug, 13:00
foto
SGN heeft het dit jaar goed gedaan met haar examenkandidaten.


Scholengemeenschap Nickerie (SGN) heeft met met 89% direct geslaagden van de VWO-examenkandidaten beter gedaan dan voorgaande jaren. Twee scholieren zijn afgewezen, 4 hebben herexamen en 2 inhaalexamen. SGN- onderdirecteur Suresh Lachmon is tot nu toe heel blij met de uitslag en hoopt met de herexamen-kandidaten het resultaat van 2018 te overtreffen. SGN had twee jaar geleden een slagingspercentage van 90% bij de VWO-examenkandidaten.

Van de HAVO- eindexamenkandidaten zijn 70% (42) direct geslaagd en heeft 28% (17) herexamen. Van de 60 kandidaten is 2% (1) afgewezen. "De resultaten zijn overall beter dan het vorig jaar bij de direct geslaagden," zegt Lachmon. Hij  gaat ervan uit dat ook deze herexamenkandidaten het goed zullen doen. Het resultaat vindt hij "vrij goed'. Hij merkt op dat vergeleken met voorgaande jaren het resultaat bij de HAVO-kandidaten is vooruit gegaan. "Tevreden ben je nooit, maar dit ziet er vrij goed uit.

Met 61 punten is Stefano Irodikromo de bestgeslaagde van het VWO en Sucyane Maitoe is met 46 punten bestgeslaagde van het HAVO van SGN.
 
De lessen zijn na maart volgens het nieuwe normaal gegeven en de scholieren en docenten  hebben zich volledig ingezet voor dit resultaat. "De examens zijn ook met inachtneming van de Covid-19 maatregelen afgenomen en we mogen niet ontevreden zijn," zegt Lachmon.


Advertenties