DNA behandelt donderdag vordering tegen Hoefdraad
05 Aug 2020, 09:16
foto


De Nationale Assemblee zal donderdag de hernieuwde vordering van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday tegen ex-minister Gillmore Hoefdraad van Financiën in het openbaar behandelen. De convocatie voor deze vergadering is al de deur uit. 

De commissie onder leiding van Asiskumar Gajadien (VHP) heeft bij meerderheid besloten om Hoefdraad niet te horen. Tijdens de vorige samenstelling van het parlement is de vordering van de pg afgewezen. Hij besloot op dezelfde 11 gronden de vordering te hernieuwen. 

Dinsdag is in de huishoudelijke vergadering verslag uitgebracht door de commissie en besloten werd om deze kwestie in het openbaar te behandelen. De vergadering is gepland voor 15.00 uur. Eerst zal president Chan Santokhi op verzoek van Assembleevoorzitter Marinus Bee informatie verschaffen over de schuldpositie van de Staat Suriname. 

De Nationale Democratische partij vindt dat de regering onjuiste informatie heeft verstrekt over de stand van zaken. Vanavond om 18.00 uur wordt tijdens een 'online bijeenkomst' gereageerd hierop via Apintie Televisie. 


Advertenties

Wednesday 28 February
Tuesday 27 February
Monday 26 February