VMSS bezorgd over aanhouden studie-aanvragen door NOB
01 Aug, 10:26
foto


De Vereniging voor Minderdraagkrachtige Studenten in Suriname (VMSS) is er bezorgd over dat de Nationale Ontwikkelingsbank heeft bekendgemaakt dat wegens overmacht alle studie-aanvragen die ingediend zijn in 2020, vooralsnog worden aangehouden. De nieuwe studie-aanvragen zullen niet meer in ontvangst worden genomen.  

Voorzitter Paul van Dun van VMSS zegt dat diverse studenten hun misnoegen geuit hebben bij het bestuur van de VMSS. Zij hebben gevraagd om deze kwestie voor te leggen aan de beleidsmakers. De studenten voeren aan dat door het aanhouden van hun aanvraag, zij genoodzaakt zijn hun studie te staken of te beëindigen. Met de slechte economische situatie kunnen zij nergens anders aan de financiële middelen komen om hun studie zelf te bekostigen. 

De VMSS stelt dat veel studenten de school noodgedwongen zullen moeten verlaten. De reden voor het aanhouden van studie-aanvragen en het niet behandelen van nieuwe aanvragen is niet onbekend bij het bestuur van de VMSS, meent Van Dun. Vermoed wordt dat dit verband houdt met beperkte financiële middelen door de slechte financieel- economische situatie van het land. 

De organisatie wil dat de continuïteit van studie van deze groep wordt gegarandeerd en vraagt de beleidsmakers voor een effectieve oplossing. Het bestuur weet dat deze regering amper twee weken aanzit en geconfronteerd is met de vele problemen op financieel vlak. Maar ondanks dit voorgaande, is de VMSS ervan overtuigd dat de regering wel een oplossing zal vinden voor dit probleem.

Uit cijfers is te zien dat het hoger kader in Suriname aan de lage kant ligt. "Wij zullen met zijn allen verbetering hierin moeten brengen. Door deze studenten de kans te bieden en hen alsnog in aanmerking te laten komen voor een studiefinanciering, zullen de cijfers voor hoger kader enigszins stijgen," voert Van Dun aan. 
Advertenties