Roosveld en Del Prado praten zaak uit; rvt STVS opgestapt
30 Jul, 02:27
foto
Alven Roosveld, media-coördinator regering, in gesprek met Ruben del Prado. De misverstanden zijn uitgesproken en de zaak is bijgelegd.


De raad van toezicht (rtv) bij STVS/SRS, met als voorzitter Sandra Polak die vervangen zou worden door de nieuwe regering, heeft de eer aan zichzelf gehouden. In een brief aan vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk verbindt de raad consequenties aan het ingrijpen van het 'transitieteam voor communicatie' onder leiding van Alven Roosveld. Aan directeur Steven Rodrigues van het televisiestation is meegedeeld dat de aanwezigheid van de arts Ruben del Prado in Mmanten Taki, niet gewenst was. 

Del Prado en Roosveld hebben deze kwestie dinsdag uitgesproken. Roosveld heeft zijn verontschuldiging aangeboden en deze is ook geaccepteerd. Del Prado zegt om een reactie gevraagd aan Starnieuws dat "alle misverstanden als twee volwassenen uitgesproken zijn". Hij zegt zijn werk naar eer en geweten te doen. Intussen heeft Del Prado ook president Chan Santokhi laten weten dat de zaak is bijgelegd. Hij hoopt dat de mensen die daadwerkelijk verantwoordelijk zijn voor de fout, wel aangepakt zullen worden. Roosveld merkt op dat het een leermoment voor hem is, maar hij is blij dat deze kwestie uitgesproken is. 

Polak schrijft aan Brunswijk dat het ingrijpen van het 'transitieteam' inbreuk doet op het instituut van de vicepresident. Besloten is de vp te schrijven, omdat de rvt hem verantwoording verschuldigd is. De raad zegt het ingrijpen af te keuren en geen andere keus te hebben dan de gedelegeerde verantwoordelijkheid met onmiddellijke ingang terug te geven aan de vp. 


Thursday 13 August
Wednesday 12 August
Tuesday 11 August