Voorlopig geen vrachtverkeer weggedeelte Matta-Bigi Poika
29 Jul, 17:17
foto
Het ministerie van Openbare Werken is bezig met herstelwerkzaamheden. Hierdoor is vrachtverkeer voorlopig niet mogelijk. (Foto: BIC Para)


Het ministerie van Openbare Werken is vandaag met herstelwerkzaamheden begonnen op het weggedeelte afslag Matta tot afslag Bigi Poika. Er kan er voorlopig geen vrachtverkeer worden toegelaten van en naar West Suriname. Districtscommissaris van Para, Armand Jurel, heeft besloten dit weggedeelte voorlopig af te sluiten voor alle vrachtvervoer boven 4-ton.

Dorpsgemeenschappen Matta, Pikin Saron, Bigi Poika, Tibiti, Kwakoe Gron en Wita Gron kunnen geïsoleerd raken als de conditie van de weg verslechtert en onbegaanbaar wordt. Ondernemers in de hout-, goud- en grindsector maken dagelijks gebruik van deze belangrijke weg, maar het belang van de dorpsgemeenschappen telt even zwaar, laat Jurel optekenen via het Burger Informatie Centrum. 

Het gedeelte van de wegstrekking afslag Matta tot Kwakoegron wordt ter stabilisering geëgaliseerd en geprofileerd met een road grader. Op diverse locaties worden watersleuven gegraven door een mini graver. Van Pikin Saron tot afslag Bigi Poika worden alle kuilen verdicht met basecourse en vervolgens geëgaliseerd en geprofileerd. 

Advertenties