Kraampjes langs de Magentakanaalweg; markten gesloten
28 Jun, 10:33
foto
Verschillende groentesoorten worden ten verkoop aangeboden. Op diverse plekken zijn er kraampjes opgezet. De markten zijn al wekenlang gesloten.


Vanaf medio maart zijn diverse openbare markten gesloten door het oplaaien van Covid-19. Hierdoor hebben veel landbouwers en marktventers het heel zwaar om het hoofd boven water te houden. Om toch wat inkomsten te vergaren, hebben velen langs de openbare weg op de berm, een kraampje opgezet. Een dagelijks beeld hiervan is waar te nemen aan de Magentakanaalweg. 

De regering heeft een aantal maatregelen getroffen met als doel de uitbraak onder controle te krijgen. Echter hebben de maatregelen ervoor gezorgd dat veel mensen in onder andere de private-, de bouw- en de landbouwsector nu zonder werk zitten. 

Chandra is ook één van de venters die genoodzaakt is om nu op de berm haar landbouwproducten te verkopen om zodoende wat geld te verdienen. Haar huishouden bestaat uit zes gezinsleden en er moet iedere dag eten op tafel gezet worden. Zij verkoopt haar producten sinds drie weken langs de Magentakanaalweg. Haar echtgenoot is landbouwer. 

Door de sluiting van de markten, kan hij zijn producten niet kwijt aan de opkopers. Chandra is niet tegen de maatregelen die getroffen zijn door de desbetreffende autoriteiten, maar vindt het erg dat men gelijk daartoe over is gegaan zonder rekening te houden met de burgers. Ook is het een zeer kwalijke zaak dat de overheid geen voorzieningen heeft getroffen om de burgers tegemoet te komen. “Eenieder is gewoon aan zijn lot overgelaten. Je ziet maar hoe je het overleeft”, zegt Chandra.

Deze verkoopster geeft aan dat het tegenwoordig ook niet echt meezit met de verkoop. De totale lockdown kwam heel hard aan, maar zij vertelt eerlijk dat de venters toen goed hebben geboerd. De verkoop was heel goed te noemen. Met de versoepeling van de maatregelen is de verkoop enorm gedaald. 

Volgens Chandra worden de venters soms ook wel door de politie gesommeerd om de kraampjes op te breken of bedreigd met inbeslagname van de producten. Zij doet daarom een oproep naar de autoriteiten om dit soort maatregelen achterwege te laten, omdat zij op een eerlijke manier hun brood verdienen in deze zeer moeilijke tijd.   
Advertenties

Friday 25 September
Thursday 24 September
Wednesday 23 September