Guyana: In 24 uur elf nieuwe Covid-19-gevallen
29 May, 13:49
foto
Een persoon wordt ontsmet alvorens hij wordt toegelaten tot een mobiele test unit. (Foto: Newsroom)


In minder dan 24 uur heeft buurland Guyana elf nieuwe gevallen van Covid-19 genoteerd. Het totaal komt daarmee op 150, waarvan elf het niet hebben gehaald. Er verblijven 72 geinfecteerden in institutionele quarantaine, van wie twee op de Covid-19 Intensive Care Unit.

Chief Medical Officer, Shamdeo Persaud, heeft opnieuw een beroep gedaan op de bevolking om wijs te handen. "Laten we verstandig handelen. Laten we investeren in degenen die na ons komen door de begeleiding te volgen die ons is gegeven." Hij zei dat het ministerie van Volksgezondheid bezorgd blijft over regio 1 (Barima/Waini), omdat er een voortdurende beweging is van personen in en uit de regio, waardoor inwoners extreem kwetsbaar zijn voor de verspreiding van het coronavirus.

Persaud heeft zich speciaal gericht tot de mijnwerkers om extra voorzichtig te zijn en zich te houden aan de richtlijnen voor mijnbouw. "Inwoners van de gemeenschappen in regio 1, het ergste scenario is uw weigering om mee te werken met de medische autoriteiten en de richtlijnen. Dit is een gevecht voor iedereen en daarom vraag ik je om verantwoordelijk te handelen," pleitte de medische specialist.