Ingrid Bouterse-Waldring wint rechtszaak tegen Dini Blokland
27 May, 12:00
foto


Ingrid Bouterse-Waldring, echtgenote van de president, heeft het kort geding tegen Bernadine (Dinie) Blokland gewonnen. Blokland moet een video over de 'Grootste Diamantenroof in de geschiedenis van Suriname' verwijderen. Zij moet het vonnis van de Rechtbank Amsterdam publiceren op haar Facebookpagina. Daarnaast moet zij ook een rectificatie plaatsen op Starnieuws. 

Het vonnis van de rechtbank is vandaag uitgesproken en moet uitgevoerd worden, zelfs indien Blokland in hoger beroep gaat. Zij heeft Bouterse-Waldring onder andere beschuldigd van betrokkenheid bij de grootste diamantenroof in de geschiedenis van Suriname. Zij is ook veroordeeld om de proceskosten te betalen. 

Blokland heeft de suggestie gewekt dat Bouterse-Waldring opdracht heeft gegeven of betrokken was bij misdrijven jegens Claudia Griffith-Telting. Bouterse-Waldring zou een verkregen zwarte diamant hebben verkocht in Dubai. Al de beweringen die Blokland heeft gedaan heeft volgens de rechtbank Amsterdam onvoldoende feitelijke basis. De advocaat van Bouterse-Waldring is Aroen Gonesh. 

Sunday 05 July
Saturday 04 July
Friday 03 July