Santokhi: 'Dank, dank, dank'
26 May 2020, 04:42
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi en zijn aanhang zijn uitzinnig van vreugde. Zij maken zich op om de regeermacht over te nemen. (Foto: René Gompers)


“Ik dank u voor dit moment, dank, dank, dank,” zegt Chan Santokhi, voorzitter van de VHP, terwijl hij enkele keren een buiging maakt. Het oranje publiek is wild enthousiast. De voorlopige uitslagen wijzen op een grootse overwinning voor de VHP.  “W’o set’ en!” galmt het in 'de Olifant'. “Daar staat de nieuwe president”, roept de aanhang.

“Vandaag  is aangetoond dat het volk het huidig beleid heeft afgewezen,” zegt Santokhi aan zijn aanhang in het partijcentrum. “Er is bewezen dat men genoeg heeft en iets anders wil hebben. En dat men de VHP vertrouwt om het te doen." Hij blijft de aanhang bedanken. “Voor dit moment moet ik jullie bedanken, dat jullie allemaal geschreven hebben. Het is nog nooit voorgekomen dat een partij van 9 zetels naar zo een groot aantal is gegroeid.”

“We gaan doen wat we hebben beloofd: wi o set’ en,” benadrukt Santokhi. Dan speelt het verkiezingslied met hetzelfde refrein. Het feest barst los om 3 uur in de ochtend. Steeds meer mensen melden zich aan in 'de Olifant'. Dansend beweegt Santokhi  zich tussen de mensen. Brasa's, gelukwensen en ‘boksen'. Enkele meters pagara wordt er uitgerold. Wanneer dat is afgeschoten, start een volgende ronde vuurwerk. 

René Gompers

Advertenties

Saturday 22 June
Friday 21 June
Thursday 20 June