Alfaisi laat zijn vermogen alvast vastleggen
22 May, 05:41
foto
Steven Alfaisi, voorzitter DOE.


Steven Alfaisi, voorzitter van DOE tevens lijsttrekker van de partij in Wanica, heeft besloten om via de notaris zijn vermogen en dat van zijn gezin vast te laten leggen. "Dit heb ik gedaan omdat ik mij kandidaat heb gesteld voor De Nationale Assemblee en omdat de Anti-corruptiewet een baby is van DOE", licht Alfaisi toe tegenover Starnieuws. 

"Ik zal, dus indien in de gelegenheid gesteld een publieke functie uit te oefenen, nooit misbruik maken van staatsmiddelen of doen aan zelfverrijking van mijn familie, partijgenoten of kennissen. Alle vermogen verkregen gedurende of na mijn eventuele periode als publieke functionaris zal transparant en te traceren zijn," stelt de politicus. 

Alfaisi roept alle kandidaat-DNA-leden die nu in de running zijn op, hetzelfde te doen. Ook binnen zijn eigen partij zal hij dit aan de orde stellen. "Ik geef alvast het voorbeeld. Dit DOE ik uit eigen beweging, maar ook om de anti-corruptiewet een push te geven." Hij wijst erop dat de anti-corruptiewet nog niet in volle werking is, "omdat de president bewust nalaat of weigert de anticorruptie Commissie in te stellen, die zorg moet dragen voor het ontwerpen van uitvoerings/staatsbesluiten." In elk geval zegt de DOE-voorzitter: "Ik DOE wat ik zeg en dat is strijden tegen corruptie."