Regering maakt sociaal pakket met verhogingen bekend
11 May, 17:12
foto
Dit pakket is zojuist tijdens de Covid-19 persconferentie gepresenteerd door minister Gillmore Hoefdraad van Financiën.


De regering heeft besloten een sociaal pakket te verstrekken aan de samenleving. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft het pakket van maatregelen zojuist bekend gemaakt tijdens de Covid-19 update. Deze  besluiten zijn genomen in samenspraak met de ministers van Arbeid en Sociale Zaken & Volkshuisvesting. 

De Algemene Kinderbijslag gaat naar SRD 1000 per huishouden. AOV wordt additioneel SRD 525 per persoon verhoogd. Na evaluatie zullen alleen mensen die afhankelijk hiervan zijn, ervoor in aanmerking komen. Gepensioneerden krijgen een toelage van SRD 500 per maand. Mensen met een beperking krijgen een verhoging van SRD 325 naar SRD 1000 per maand. Uitkering van zwakke huishoudens wordt verhoogd van SRD 37 naar SRD 250. Werklozen krijgen een uitkering van SRD 1500 per maand. 

De tegemoetkoming zal per maand worden geëvalueerd. Naast het noodfonds van SRD 400 miljoen dat goedgekeurd is door De Nationale Assemblee, komt er ook een productiefonds via een staatsbank van naar schatting van SRD 300 miljoen. De productie wordt gestimuleerd, terwijl er importbeperkende maatregelen komen. Lokaal ondernemerschap zal zwaar worden gestimuleerd. Ook zijn er maatregelen genomen voor een woningbouwfonds van SRD 50 miljoen en verstrekken van leningen. 
Advertenties