Dc Malontie: voedselpakketten niet van NDP maar regering
06 May 2020, 04:12
foto
De vrachtwagens met voedselpakketten worden uitgeladen. Deze worden vervoerd met boten met NDP-vlaggen en mannen in partijkleding.


Districtscommissaris (dc) Margaretha Malontie van bestuursressort Paramacca tevens deken van districtscommissarissen benadrukt dat de pakketten die vervoerd worden over de Marowijnerivier niet van een politieke partij zijn. Het gaat om pakketten van de regering. Dit is afgesproken met het traditioneel gezag en president Desi Bouterse. De pakketten zijn uit de legervoertuigen opgehaald door boten met een Surinaamse én NDP-vlag. De bootsmannen waren ook gekleed in NDP-tenue. 

"Alle mensen in het binnenland waar de totale lockdown is afgekondigd, zullen voedselpakketten krijgen, ongeacht hun politieke kleur", benadrukt de dc in gesprek met Asosye Radio. Zij merkt op dat het ministerie van Regionale Ontwikkeling en het NCCR belast zijn met vervoer en distributie van de voedselpakketten. Zij kan niet verklaren waarom de boten met een NDP-vlag varen door mensen in partijkleding. Zij zal dit nog verifiëren voor ze erop kan ingaan. 

Bewoners langs de rivier die de boten zagen voorbij varen, hebben deze gefilmd. Zij vragen zich af hoe er NDP-boten kunnen varen op de rivier terwijl geen enkele politieke partij op de rivier mag zijn en geen propaganda mag maken. Zij hebben hun verbazing hierover uitgesproken. De mensen stellen dat niemand op de rivier mag. Er mogen ook geen boodschappen gedaan worden of visnetten worden uitgezet. 

De dc benadrukt dat er goede afspraken zijn gemaakt tussen de president en de dignitarissen van het binnenland. De president heeft uitgelegd dat hij zich zorgen maakt over Covid-19 besmettingen bij de grens met Frans-Guyana. Er is verkeer over en weer. Daarom is besloten de grensrivieren af te sluiten, terwijl een totale lockdown is afgekondigd voor Lawa en Tapanahony. Er zijn diverse controleposten van politie en militairen opgezet om te voorkomen dat mensen de regels overtreden. De dc hoopt dat eenieder zich houdt aan de regels waardoor Suriname Covid-19 vrij blijft, nu van de tien personen negen zijn genezen, terwijl één persoon het leven heeft gelaten. 
Advertenties

Thursday 11 August
Wednesday 10 August
Tuesday 09 August