Bee: Noodtoestand in oost-Suriname niet nodig
29 Apr, 00:00
foto
Assembleelid Marinus Bee heeft besloten boothouders in Albina te ondersteunen. Ze hebben al langer dan een maand geen inkomsten.


Volksvertegenwoordiger Marinus Bee (ABOP) vindt niet dat de noodtoestand uitgeroepen kan worden voor gebieden in oost-Suriname. De Covid-19 besmetting van mensen heeft niet op Surinaams grondgebied plaatsgevonden maar in het buurland Frans-Guyana, zegt de politicus om een reactie gevraagd aan Starnieuws. President Desi Bouterse zal woensdag maatregelen presenteren die in het oosten zullen worden genomen, deelt het Nationaal Informatie Instituut mee. 

Er is alarm geslagen nadat bekend werd dinsdag dat er nog twaalf personen positief waren getest in het Franse dorp Grand-Santi, vlak tegenover Surinaamse leefgemeenschappen. Er is frequent contact tussen bewoners van beide kanten van de rivieroever. De president zal meedelen hoe het virus buiten de grenzen gehouden zal worden. Bij het pakket van maatregelen zal de medische zorg voor het oosten onderdeel uitmaken. 

Bee zegt dat er genoeg maatregelen genomen kunnen worden om het team in diverse dorpen waar gevaar dreigt, te versterken. De controle moet worden verscherpt, terwijl ook de communicatie met de lokale bevolking opgevoerd moet worden. De mensen moeten ook ondersteuning krijgen. Bee vindt het jammer dat ondanks de oproepen de boot- en taxihouders van Albina niet tegemoet zijn gekomen door de regering. 

"Vanuit mijn verantwoordelijkheid als Assembleelid heb ik besloten de mensen bij te staan met voedselpakketten. Ik lever een bijdrage aan de oproep van de regering dat de mensen niet moeten gaan werken. De kleine ondernemers hebben al meer dan een maand geen inkomsten," merkt het Assembleelid op. Zij moeten ervoor zorgen dat er brood op de plank komt. 
Advertenties