Recreatieoorden en vakantiehuizen in Para blijven op slot
09 Apr, 21:28
foto
Recreatieoorden en vakantiehuizen in Para zullen worden gecontroleerd op ongehoorzame burgers.


Groepen mensen die van plan zijn het komend paasweekend op een recreatieoord of in een vakantiehuis op Para door te brengen, blijven liever thuis. Alle recreatieoorden en vakantiehuizen zullen worden ontruimd. “Er zal hard worden opgetreden tegen zowel de verhuurders van vakantiehuizen en recreatieplekken, alsook de bezoekers”,  zegt districtscommissaris (dc) Armand Jurel.

Volgens Jurel bezoeken grote groepen burgers ongehinderd de recreatieoorden voor verpozing en negeren zij daarbij het algemeen belang voor bescherming ter voorkoming van de verspreiding van het nieuwe coronavirus. De districtsleiding beschikt over informatie dat groepen mensen zich opmaken om het paasweekend door te brengen nabij badplaatsen in de dorpen en plantages.

Recreatiehouders, plantage- en dorpsbesturen zijn nogmaals aangemaand om zich niet schuldig te maken aan overtreding van de voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus. Volgens de dc  worden op locaties in plantages en dorpen woningen verhuurd, soms met bijbehorende zwemgelegenheid. Onder het mom van “privé vakantiehuis en oord”, proberen personen de aangekondigde voorzorgsmaatregelen te omzeilen.

Jurel zegt dat er in het weekend controles zullen worden uitgevoerd door verschillende diensten. De politie zal daarbij niet aarzelen om ongehoorzame burgers over te brengen naar het politiestation. “Het is in ieders belang om ondersteuning te verlenen tot naleving van de aangekondigde maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus”, stelt Jurel.

Thursday 02 July
Wednesday 01 July
Tuesday 30 June