Franse ambassadeur genezen en terug in Suriname
09 Apr 2020, 01:33
foto
De teller op de Covid-19 website van de overheid is bijgewerkt. Een groot deel van de mensen die in quarantaine was, is eruit.


De Franse ambassadeur Antoine Joly, die positief getest was en naar Cayenne was overgebracht, is genezen. Hij is terug in Suriname, deelde Cleopatra Jessurun, directeur Volksgezondheid woensdag mee tijdens de Covid-19 update. Van de tien besmette personen zijn vier nu genezen verklaard. 130 personen zijn in overheidsquarantaine en 79 in huisquarantaine. 

Vicepresident Ashwin Adhin is blij dat de Wet Uitzonderingstoestand Covid-19 na een marathonzitting woensdagmorgen is aangenomen in De Nationale Assemblee. De verschillende maatregelen die erin opgenomen zijn, zullen in presidentiële resoluties worden verwerkt en bekendgemaakt. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën deelde mee dat een plan van aanpak ook zaterdag af zal zijn. Verschillende ministeries zullen hun bijdrage leveren. Nagegaan zal worden hoe diverse groepen tegemoet gekomen zullen worden. Basislevensbehoeften moeten veilig gesteld worden. 

Zaterdag wordt bekend of de gedeeltelijke lockdown zal worden gehandhaafd. Adhin zei dat er een evaluatie wordt gemaakt. President Desi Bouterse zal de bekendmakingen doen. Hetzelfde geldt ook voor de afsluiting van het luchtruim.  Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November