Landgenoten uit Belem dik tevreden over opvang
01 Apr 2020, 14:00
foto
Aankomst van ingezetenen uit Belem op Zanderij dinsdag.


De 102 personen die gisteren uit Belem zijn gekomen, zijn tevreden met de opvang. Er zijn veel positieve geluiden te horen van de mensen die in twee overheidsquarantaines zijn geplaatst. Dit blijkt uit gesprekken die Starnieuws had met teruggekeerde landgenoten. 

"Wij zijn vervoerd van Zanderij naar KKF waar het eten klaarstond. Nadat wij gegeten hadden, zijn we toegesproken door meneer Slijngard van het NCCR. Vervolgens zijn we overgebracht naar twee locaties. De opvangfaciliteiten zijn goed en wij zijn dik tevreden over de voorzieningen," zegt een repatriant uit Belem. Zij is heel blij om terug te zijn, want de omstandigheden in het buurland waren alles behalve goed. 


Voorzieningen in opvangfaciliteit. 

Tot nu toe heeft niemand betaald voor de ticket om terug te vliegen naar Suriname. Vandaag mogen familieleden ook spullen brengen voor de mensen die teruggekeerd zijn. In tegenstelling tot de eerste repatrianten die ontevreden waren over de opvang en faciliteiten, blijken zaken nu veel beter geregeld te zijn. "Suriname verdient echt een applaus voor het harde werk. Wij wachten nu verdere instructies af."

Leroy Troon
Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November