Doekhie: Abrahams heeft niet de juiste toedracht gegeven
09 Mar 2020, 02:26
foto
Het kantoor van Rachied Doekhie op het partijterrein van de NDP. Doekhie heeft de cilinder van het slot verwisseld.


Medeoprichter van de NDP tevens Assembleelid Rachied Doekhie vindt dat ondervoorzitter/partijcoördinator van Nickerie, Ramon Abrahams, niet de juiste toedracht heeft gegeven op de structurenvergadering zaterdag. Doekhie zegt aan Starnieuws dat hij het slot van het partijcentrum niet heeft opengebroken. Hij heeft een eigen kantoortje in een ander gebouw op het terrein, waar hij naar binnen wilde omdat hij enkele ontevreden NDP'ers zou ontvangen om hen te bewegen terug te keren naar huis. Hierover was er afstemming met partijvoorzitter Desi Bouterse. De wijze waarop Abrahams de zaak heeft besproken, zonder wederhoor met hem te plegen, vindt Doekhie een kwalijke zaak. Hij heeft deze kwestie intussen ook bij de partijleider aangekaart en hoofdbestuurslid Kenneth Donk van Nickerie. 

Doekhie legt uit dat hij ruim een jaar geleden, toen hij om medische redenen naar Nederland moest, de sleutel van het kantoortje overgedragen had aan Donk. Hij had aangegeven dat indien nodig partijtoppers gebruik konden maken van de ruimte om mensen te ontvangen. Doekhie heeft een hele tijd geen gebruik gemaakt van de ruimte, waar zijn privézaken in opgeslagen zijn. Nu hij mensen moest ontvangen, heeft hij te kennen gegeven aan Donk en de beheerder dat hij in het kantoor wilde. De ruimte zou open zijn, maar toen hij daar aankwam, bleek de deur op slot te zijn. Hem werd uiteindelijk aangegeven dat Abrahams de sleutel had en een besluit moest nemen. Doekhie zegt dat hij daarop besloot om de cilinder te vervangen. Nadat hij klaar was, heeft hij de sleutel weer beschikbaar gesteld voor Donk. 


Het partijcentrum van de NDP in Nickerie.

"Nu wordt er een hele heisa gemaakt van de zaak alsof ik de deur van het partijcentrum heb ingetrapt," merkt Doekhie op. De gebouwen en het terrein zijn van Doekhie, maar zijn jarenlang ter beschikking van de NDP. Donk om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij de wens van Doekhie over gebruik van het kantoortje ook duidelijk had gemaakt een jaar geleden toen hij de sleutels kreeg. Hij merkt op dat Doekhie op basis van de afspraken die onlangs gemaakt zijn met de voorzitter, de ruimte nodig had. Intussen had Donk de sleutels afgestaan aan de beheerder. 

Besluit Bouterse afwachten
Doekhie zegt dat Abrahams niet de eigenaar is van de partij. "Hij is de coördinator in Nickerie, maar dat betekent niet dat hij bepaalt wie op de kandidatenlijst komt", stelt Doekhie. Hij heeft afspraken met de partijleider dat er een besluit wordt genomen nadat hij terug is uit het binnenland. "Abrahams heeft het over leiding geven, maar hij kan niet de telefoon pakken en vragen wat er is gebeurd? Zijn uitspraken geven aan dat hij bang is voor Doekhie. Ik ben in alle opzichten van een groter kaliber dan hij is en over leiding geven, kan hij bij mij komen leren", kaatst de politicus terug. 

"Ondanks alle geld van Johnny Mahespalsingh, toen hij in 2010 op het VHP-podium stond, hebben wij in Nickerie drie zetels gemaakt," stelt Doekhie. "Ideologie zal het altijd winnen van kapitaal," benadrukt Doekhie. Hij voert aan dat als Abrahams stelt dat hij en Mahespalsingh ervoor gezorgd hebben dat er een overvloed aan propagandamateriaal is in Nickerie, moet hij ook vertellen van waar het geld komt. Dat is pas nieuws. Dat een hond een man bijt is geen nieuws, maar wel als een man een hond bijt". 

Donk, die ook apostel is, doet op alle partijleden een beroep om de eenheid te bewaren. Een jaar geleden heeft de partijvoorzitter met iedereen gesproken en onlangs weer. Elk huis dat verdeeld is, zal ten onder gaan als de eenheid niet behouden blijft. Zo kort vóór de verkiezing is die eenheid heel hard nodig. "Er is rust en vrede nodig. De voorzitter van de partij moet ingrijpen. Dat is wat ik als verantwoordelijk bestuurslid van Nickerie vind. Ik sta boven partijen", stelt Donk die bezorgd is over de gang van zaken. 
Advertenties

Sunday 04 June
Saturday 03 June
Friday 02 June