Zonnebloem-dyari zet kinderen in het zonnetje
18 Feb, 16:48
foto
Danielle Boldewijn, Staatsolie Corporate Communication Officer, geeft met het doorknippen van een lint het startsein voor de Zonnebloem-dyari. (Foto: Staatsolie)


Het Zonnebloem-dyari-project is onderdeel van het ‘Dyari’-gemeenschapsontwikkelingsproject van Stichting Bromki Fu Tamara (BFT) voor jongeren van 6 -12 jaar. Het project is maandag op de openbare school Dijkveld gelaunched door Staatsolie. Met dit initiatief moet de creatieve ontwikkeling onder de jeugd te Tout Lui Faut en omgeving gestimuleerd worden.

De Zonnebloem-dyari zal de jongeren in contact brengen met andere, professionele organisaties op kunst-, cultuur- en sportgebied voor de verdere ontwikkeling van hun talent. Staatsolie ondersteunt reeds de best presterende studenten van de GLO-, VOJ- en VOS- scholen in de omgeving, maar is van mening dat voor een evenwichtige gemeenschap ook de creatieve talenten van belang zijn, licht de Corporate Communication van het bedrijf toe.

De naam is gekozen omdat kinderen vaak het zonnetje in huis zijn, zegt Staatsolie. Het geel is ook terug te vinden in Staatsolies bedrijfskleuren. Het project is ontwikkeld voor het Surinaamse kind en biedt toegang tot creatieve, recreatieve, culturele vorming en talentontwikkeling.

Thursday 02 April
Wednesday 01 April
Tuesday 31 March